Sunday, September 27, 2009

Soundtrackcity Amsterdam

Soundtrackcity Amsterdam

nodigt je uit om de straat op te gaan en de stad opnieuw te ontdekken via acht geluids-wandelingen gemaakt door kunstenaars. De wandelingen zijn in verschillende wijken van de stad en vertellen elk een ander verhaal over heden, verleden en toekomst van het gebied, gebaseerd op verhalen en ervaringen van bewoners. Laat je meevoeren door een unieke mix van stemmen, geluiden en muziek.

Hoe werkt het?

Met een geluidsspeler, koptelefoon en plattegrond wandel je een aangegeven route. Onderweg luister je naar een op de route toegesneden geluidsmix van stadsverhalen, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde ‘soundscape’.

De wandelingen zijn gratis
en duren circa 60 minuten.

Wanneer kun je wandelen?
Je kunt wandelen wanneer het jou uitkomt. Tussen zonsopkomst en zonsondergang wordt aangeraden. De wandelingen zijn vanaf september 2009 zeker twee jaar beschikbaar.

Hoe kom je er aan?
Als je zelf een mp3-speler hebt kun je de wandelingen van tevoren via deze website downloaden.

Je kunt het jezelf nog gemakkelijker maken met een abonnement op onze podcasts.

Als je geen mp3-speler hebt kun je ook bij het startpunt in de buurt een voorgeladen audiospeler lenen. Je bent dan wel gebonden aan de openingstijden van het startpunt en moet een legitimatie plus 50 euro borg meenemen. Kijk bij de wandelingen hoe dit precies in zijn werk gaat.
Let op: Het aantal spelers is beperkt, dus het kan voorkomen dat ze allemaal al in gebruik zijn.

De geluidswandeling lopen met je eigen speler is verreweg de beste optie!

No comments:

Post a Comment